OFTALMOLOGIJA

Bolesti očiju, rehabilitacija oka, poremećaji oka... uz kvalitetne i stručne oftalmologe pomažemo riješiti Vam se navedenih problema.

Vjerojatno nitko ne bi tvrdio da je vid doista jedno od najvažnijih ljudskih osjetila. Ipak, studije pokazuju da većina ljudi ne obraća ni približno dovoljno pažnje kada je u pitanju njihova očna zdravstvena zaštita i traže pomoć stručnjaka tek kada se nađu u “problemi”.

Liječnici – oftalmolozi s vrhunskim kvalifikacijama dat će opsežne savjete, odgovoriti na Vaša pitanja i pomoći u rješavanju Vaših problema.

U našoj poliklinici možete obaviti kompletan specijalistički oftalmološki pregled koji uključuje:

– određivanje dioptrije i vidne oštrine
– određivanje najoptimalnije vidne oštrine
– pregled biomikroskopom koji uključuje bjeloočnice, rožnice, prednje sobice i strukturu šarenice
– mjerenje očnog tlaka
– pregled očne leće
– pregled očne pozadine
– razgovor, savjete, preporuke o stanju oka, mogućnosti liječenja i slično.

Preventivni pregled vida.

Ciljevi preventivnih zdravstvenih pregleda razlikuju se ovisno o dobi, no redoviti pregledi vida preporučuju se svima kako bi se omogućilo rano dijagnosticiranje poremećaja i prevencija teških stanja.

Djeci se savjetuje pregled vida jednom godišnje kako bi se pratio njegov razvoj u svakoj dobnoj skupini.

Odrasle osobe u dobi od 20 do 39 godina trebaju posjetiti liječnika – oftalmologa najmanje jednom u tri godine. Bolesnici s oštećenjem vida (oni koji nose naočale i sl.) trebaju posjetiti liječnika jednom godišnje.

Odrasli stariji od 40 godina trebaju se svake dvije godine podvrgavati preventivnim pregledima: pregledi u ovoj dobnoj skupini posebno su usmjereni na prevenciju glaukoma, katarakte, makularne degeneracije kao i često razvijajuće prezbiopije (lezije leće povezane s dobi).

Odraslim osobama u dobi od 60 godina savjetuje se pregled očiju jednom godišnje jer je starija populacija posebno sklona očnim poremećajima koji rezultiraju promjenama vida.

Određivanje vidne oštrine.

Glavna dijagnostička metoda koju primjenjuje oftalmolog kako bi utvrdio sposobnost pacijenta da percipira dvije odvojene točke, koje su što bliže jedna drugoj.

Pregledajte svoje oči na vrijeme i spriječite probleme s vidom!